Fursecuri cu gem

Fursecuri cu fulgi de ovăz si musli

Fursecuri cu ciocolată

Fursecuri marmorate

Fursecuri steluţe nougat

Sărățele cu brânză și chimen

Gogoși

Pizza

Covrigei

Sticksuri cu mac și susan

Tartă cu ciocolată

Prăjitură Frangipane

Tartă cu gem

Tartă cu kiwi

Tartelete

Tort Paradis

Prăjitură cu foi

Prăjiturele madeleine

Tort de mere

Prăjitură cu cremă de ciocolată

Tort Paradis

×
Timp de coacere: 35 - 40 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2-3 (preîncălzit)
Se folosește formă de copt cu diametrul de 18 cm
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 160 g Mix pentru pandișpan sau blat de tort
2 ouă
10 ml apă (o lingură)
Pentru umplere și decorare: 200 g fructe proaspete
100 g brânză Ricotta
25 g zahăr
1 Păstaie vanilie Dr. Oetker
200 g frișcă
zahăr pudră

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în forma de copt unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt, apoi se coace pe grătarul din mijloc conform instrucțiunilor de mai sus.
  3. După coacere se lasă să se răcească 20 de minute în formă apoi se scoate pe un platou.
  4. Se curăță fructele, se spală și se taie.
    Pentru cremă:
  1. Într-un castron se încorporează brânza, zahărul și semințele din păstaia de vanilie si frișca preparată.
  2. Se taie blatul răcit în 2 straturi. Se umple cu jumătate din crema ricotta și frișca.
  3. Se adaugă fructele tăiate și se pun peste cremă. Deasupra se pune crema de ricotta rămasă și se pune la frigider.
  4. După răcire se decorează cu fructe și se pudrează cu zahăr pudră.

Prăjitură cu foi

×
Timp de coacere: 10 minute (pentru o foaie de aluat)
Se folosește o formă dreptunghiulară cu dimensiunile 25x35 cm
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru foi: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru cremă: 500 g brânză Mascarpone
1/2 plic Original pudding cu gust de caramel Dr. Oetker
250 ml lapte
30 g zahăr
Pentru decor: cacao

Mod de preparare

    Pentru foi:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se împarte în trei. Se pune prima parte din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în partea de mijloc a cuptorului. Se procedează la fel cu compoziția pentru celelalte foi.
    Pentru cremă:
  1. Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic.
  2. După răcire, budinca se amestecă cu brânza mascarpone.
  3. Crema obținută se pune între foi. Se unge și foaia de deasupra cu un strat de cremă și se pudrează cu cacao.

Prăjiturele madeleine

×
Timp de coacere: 7 minute
Cuptor electric: 200°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
3 ouă
10 g miere de albine
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă de portocale Dr. Oetker
100 g unt cald topit

Mod de preparare

  1. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, mierea, finesse coajă rasă de lămâie, finesse coajă de portocale și untul topit. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen.
  2. Se pune aluatul în frigider timp de 30 de minute.
  3. Se pudrează cu făină o formă de madeleine și cu ajutorul unui posh se umplu alveolele formei până la jumatate. Prăjiturelele vor crește în timpul coacerii.
  4. Se coace timp de 4 minute (în partea de mijloc a cuptorului) la 200°C, apoi se reduce temperatura la 180°C și se coc încă 3 minute.
  5. Se procedează în același mod până se termină tot aluatul .
  6. Prăjiturile se păstrează la tamperatura camerei.

Tort de mere

×
Timp de coacere: 80 - 85 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.
Se folosește o formă cu diametrul de 26 cm sau o cratiță cu pereți înalți, de 3L.

Ingrediente

Pentru blat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru umplutură: 1 kg mere decojite fără cotoare și semințe (tăiate în patru)
50 g nuci tocate grosier
un vârf de cuțit scorțișoară
2 ouă
250 ml lapte
80 g zahăr
Pentru zahăr ars: 100 g zahăr
Pentru decor 200 g frișcă

Mod de preparare

  1. Într-un vas se amestecă cu telul 2 ouă, 250 ml lapte, 80 g zahăr.
  2. Se ard 100 g zahăr și se tapetează forma de copt cu caramelul obținut. Se pun în formă bucățile de mere, nucile și scorțișoara. Totul se pune la copt 35 de minute până se înmoaie merele, apoi se adaugă compoziția de la pasul 1 și se mai coace încă 20 minute.
  3. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen. Se toarnă peste compoziția de mere din cuptor și se mai coace 25 de minute.
  4. După răcire tortul se răstoarnă pe un platou și se îmbracă în frișcă. Se poate decora cu felii de caise uscate și vișine din dulceață scurse de sirop.

Prăjitură cu cremă de ciocolată

×
Timp de coacere: 20 - 25 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
50 ml apă
30 g Cacao Neagră Dr. Oetker
Pentru cremă și decor: 350 g smântână dulce 35% grăsime
1 baton scorțișoară
250 g ciocolată cu lapte mărunțită
10 g zahăr
fructe proaspete (zmeură, căpșuni, mure, afine, Physalis)

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, apa și pudra de cacao se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în tava de copt (30 x 40 cm) unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc, conform indicațiilor de coacere.
  3. După coacere se mai lasă 20 de minute în tavă, să se răcească.

    Pentru crema:
  1. Într-un vas se pun la fiert 250 g smântănă dulce cu un baton de scorțisoară, apoi se pune un capac peste vas timp de 5 minute.
  2. După cele 5 minute, se pune crema la fiert, se scoate batonul de scorțișoară, se adaugă treptat 200 g ciocolată cu lapte mărunțită și se amestecă până se topește ciocolata. Se acoperă cu folie de plastic. Se lasă la răcit, apoi se pune în frigider 15-20 de minute .
    Asamblare prajitură:
  1. Blatul se taie pe jumătate și se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă.
  2. Se pune cel de-al doilea blat cu fața netedă în sus și se adaugă restul de cremă. Se pune la frigider timp de 30 de minute.
    Decor:
  1. Într-o cratiță se pun la foc mic 100 g smântână dulce, 50 g ciocolată cu lapte 10 g zahăr și se amestecă până devine fluid.
  2. Amestecul se pune peste prăjitură, apoi se dă la frigider timp de 30 de minute.
  3. Dupa răcire prăjitura se taie în bucăți dreptunghiulare sau romb cu un cuțit a cărui lamă a fost introdusă într-un pahar cu apă fierbinte.
  4. Se ornează cu frișcă și fructe.

Tort Paradis

×
Timp de coacere: 35 - 40 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2-3 (preîncălzit)
Se folosește formă de copt cu diametrul de 18 cm
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 160 g Mix pentru pandișpan sau blat de tort
2 ouă
10 ml apă (o lingură)
Pentru umplere și decorare: 200 g fructe proaspete
100 g brânză Ricotta
25 g zahăr
1 Păstaie vanilie Dr. Oetker
200 g frișcă
zahăr pudră

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în forma de copt unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt, apoi se coace pe grătarul din mijloc conform instrucțiunilor de mai sus.
  3. După coacere se lasă să se răcească 20 de minute în formă apoi se scoate pe un platou.
  4. Se curăță fructele, se spală și se taie.
    Pentru cremă:
  1. Într-un castron se încorporează brânza, zahărul și semințele din păstaia de vanilie si frișca preparată.
  2. Se taie blatul răcit în 2 straturi. Se umple cu jumătate din crema ricotta și frișca.
  3. Se adaugă fructele tăiate și se pun peste cremă. Deasupra se pune crema de ricotta rămasă și se pune la frigider.
  4. După răcire se decorează cu fructe și se pudrează cu zahăr pudră.

Prăjitură cu foi

×
Timp de coacere: 10 minute (pentru o foaie de aluat)
Se folosește o formă dreptunghiulară cu dimensiunile 25x35 cm
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru foi: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru cremă: 500 g brânză Mascarpone
1/2 plic Original pudding cu gust de caramel Dr. Oetker
250 ml lapte
30 g zahăr
Pentru decor: cacao

Mod de preparare

    Pentru foi:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se împarte în trei. Se pune prima parte din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în partea de mijloc a cuptorului. Se procedează la fel cu compoziția pentru celelalte foi.
    Pentru cremă:
  1. Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic.
  2. După răcire, budinca se amestecă cu brânza mascarpone.
  3. Crema obținută se pune între foi. Se unge și foaia de deasupra cu un strat de cremă și se pudrează cu cacao.

Prăjiturele madeleine

×
Timp de coacere: 7 minute
Cuptor electric: 200°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
3 ouă
10 g miere de albine
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă de portocale Dr. Oetker
100 g unt cald topit

Mod de preparare

  1. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, mierea, finesse coajă rasă de lămâie, finesse coajă de portocale și untul topit. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen.
  2. Se pune aluatul în frigider timp de 30 de minute.
  3. Se pudrează cu făină o formă de madeleine și cu ajutorul unui posh se umplu alveolele formei până la jumatate. Prăjiturelele vor crește în timpul coacerii.
  4. Se coace timp de 4 minute (în partea de mijloc a cuptorului) la 200°C, apoi se reduce temperatura la 180°C și se coc încă 3 minute.
  5. Se procedează în același mod până se termină tot aluatul .
  6. Prăjiturile se păstrează la tamperatura camerei.

Tort de mere

×
Timp de coacere: 80 - 85 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.
Se folosește o formă cu diametrul de 26 cm sau o cratiță cu pereți înalți, de 3L.

Ingrediente

Pentru blat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru umplutură: 1 kg mere decojite fără cotoare și semințe (tăiate în patru)
50 g nuci tocate grosier
un vârf de cuțit scorțișoară
2 ouă
250 ml lapte
80 g zahăr
Pentru zahăr ars: 100 g zahăr
Pentru decor 200 g frișcă

Mod de preparare

  1. Într-un vas se amestecă cu telul 2 ouă, 250 ml lapte, 80 g zahăr.
  2. Se ard 100 g zahăr și se tapetează forma de copt cu caramelul obținut. Se pun în formă bucățile de mere, nucile și scorțișoara. Totul se pune la copt 35 de minute până se înmoaie merele, apoi se adaugă compoziția de la pasul 1 și se mai coace încă 20 minute.
  3. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen. Se toarnă peste compoziția de mere din cuptor și se mai coace 25 de minute.
  4. După răcire tortul se răstoarnă pe un platou și se îmbracă în frișcă. Se poate decora cu felii de caise uscate și vișine din dulceață scurse de sirop.

Prăjitură cu cremă de ciocolată

×
Timp de coacere: 20 - 25 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
50 ml apă
30 g Cacao Neagră Dr. Oetker
Pentru cremă și decor: 350 g smântână dulce 35% grăsime
1 baton scorțișoară
250 g ciocolată cu lapte mărunțită
10 g zahăr
fructe proaspete (zmeură, căpșuni, mure, afine, Physalis)

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, apa și pudra de cacao se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în tava de copt (30 x 40 cm) unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc, conform indicațiilor de coacere.
  3. După coacere se mai lasă 20 de minute în tavă, să se răcească.

    Pentru crema:
  1. Într-un vas se pun la fiert 250 g smântănă dulce cu un baton de scorțisoară, apoi se pune un capac peste vas timp de 5 minute.
  2. După cele 5 minute, se pune crema la fiert, se scoate batonul de scorțișoară, se adaugă treptat 200 g ciocolată cu lapte mărunțită și se amestecă până se topește ciocolata. Se acoperă cu folie de plastic. Se lasă la răcit, apoi se pune în frigider 15-20 de minute .
    Asamblare prajitură:
  1. Blatul se taie pe jumătate și se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă.
  2. Se pune cel de-al doilea blat cu fața netedă în sus și se adaugă restul de cremă. Se pune la frigider timp de 30 de minute.
    Decor:
  1. Într-o cratiță se pun la foc mic 100 g smântână dulce, 50 g ciocolată cu lapte 10 g zahăr și se amestecă până devine fluid.
  2. Amestecul se pune peste prăjitură, apoi se dă la frigider timp de 30 de minute.
  3. Dupa răcire prăjitura se taie în bucăți dreptunghiulare sau romb cu un cuțit a cărui lamă a fost introdusă într-un pahar cu apă fierbinte.
  4. Se ornează cu frișcă și fructe.

Tort Paradis

×
Timp de coacere: 35 - 40 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2-3 (preîncălzit)
Se folosește formă de copt cu diametrul de 18 cm
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 160 g Mix pentru pandișpan sau blat de tort
2 ouă
10 ml apă (o lingură)
Pentru umplere și decorare: 200 g fructe proaspete
100 g brânză Ricotta
25 g zahăr
1 Păstaie vanilie Dr. Oetker
200 g frișcă
zahăr pudră

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în forma de copt unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt, apoi se coace pe grătarul din mijloc conform instrucțiunilor de mai sus.
  3. După coacere se lasă să se răcească 20 de minute în formă apoi se scoate pe un platou.
  4. Se curăță fructele, se spală și se taie.
    Pentru cremă:
  1. Într-un castron se încorporează brânza, zahărul și semințele din păstaia de vanilie si frișca preparată.
  2. Se taie blatul răcit în 2 straturi. Se umple cu jumătate din crema ricotta și frișca.
  3. Se adaugă fructele tăiate și se pun peste cremă. Deasupra se pune crema de ricotta rămasă și se pune la frigider.
  4. După răcire se decorează cu fructe și se pudrează cu zahăr pudră.

Prăjitură cu foi

×
Timp de coacere: 10 minute (pentru o foaie de aluat)
Se folosește o formă dreptunghiulară cu dimensiunile 25x35 cm
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru foi: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru cremă: 500 g brânză Mascarpone
1/2 plic Original pudding cu gust de caramel Dr. Oetker
250 ml lapte
30 g zahăr
Pentru decor: cacao

Mod de preparare

    Pentru foi:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se împarte în trei. Se pune prima parte din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în partea de mijloc a cuptorului. Se procedează la fel cu compoziția pentru celelalte foi.
    Pentru cremă:
  1. Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic.
  2. După răcire, budinca se amestecă cu brânza mascarpone.
  3. Crema obținută se pune între foi. Se unge și foaia de deasupra cu un strat de cremă și se pudrează cu cacao.

Prăjiturele madeleine

×
Timp de coacere: 7 minute
Cuptor electric: 200°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
3 ouă
10 g miere de albine
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă de portocale Dr. Oetker
100 g unt cald topit

Mod de preparare

  1. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, mierea, finesse coajă rasă de lămâie, finesse coajă de portocale și untul topit. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen.
  2. Se pune aluatul în frigider timp de 30 de minute.
  3. Se pudrează cu făină o formă de madeleine și cu ajutorul unui posh se umplu alveolele formei până la jumatate. Prăjiturelele vor crește în timpul coacerii.
  4. Se coace timp de 4 minute (în partea de mijloc a cuptorului) la 200°C, apoi se reduce temperatura la 180°C și se coc încă 3 minute.
  5. Se procedează în același mod până se termină tot aluatul .
  6. Prăjiturile se păstrează la tamperatura camerei.

Tort de mere

×
Timp de coacere: 80 - 85 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.
Se folosește o formă cu diametrul de 26 cm sau o cratiță cu pereți înalți, de 3L.

Ingrediente

Pentru blat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru umplutură: 1 kg mere decojite fără cotoare și semințe (tăiate în patru)
50 g nuci tocate grosier
un vârf de cuțit scorțișoară
2 ouă
250 ml lapte
80 g zahăr
Pentru zahăr ars: 100 g zahăr
Pentru decor 200 g frișcă

Mod de preparare

  1. Într-un vas se amestecă cu telul 2 ouă, 250 ml lapte, 80 g zahăr.
  2. Se ard 100 g zahăr și se tapetează forma de copt cu caramelul obținut. Se pun în formă bucățile de mere, nucile și scorțișoara. Totul se pune la copt 35 de minute până se înmoaie merele, apoi se adaugă compoziția de la pasul 1 și se mai coace încă 20 minute.
  3. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen. Se toarnă peste compoziția de mere din cuptor și se mai coace 25 de minute.
  4. După răcire tortul se răstoarnă pe un platou și se îmbracă în frișcă. Se poate decora cu felii de caise uscate și vișine din dulceață scurse de sirop.

Prăjitură cu cremă de ciocolată

×
Timp de coacere: 20 - 25 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
50 ml apă
30 g Cacao Neagră Dr. Oetker
Pentru cremă și decor: 350 g smântână dulce 35% grăsime
1 baton scorțișoară
250 g ciocolată cu lapte mărunțită
10 g zahăr
fructe proaspete (zmeură, căpșuni, mure, afine, Physalis)

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, apa și pudra de cacao se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în tava de copt (30 x 40 cm) unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc, conform indicațiilor de coacere.
  3. După coacere se mai lasă 20 de minute în tavă, să se răcească.

    Pentru crema:
  1. Într-un vas se pun la fiert 250 g smântănă dulce cu un baton de scorțisoară, apoi se pune un capac peste vas timp de 5 minute.
  2. După cele 5 minute, se pune crema la fiert, se scoate batonul de scorțișoară, se adaugă treptat 200 g ciocolată cu lapte mărunțită și se amestecă până se topește ciocolata. Se acoperă cu folie de plastic. Se lasă la răcit, apoi se pune în frigider 15-20 de minute .
    Asamblare prajitură:
  1. Blatul se taie pe jumătate și se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă.
  2. Se pune cel de-al doilea blat cu fața netedă în sus și se adaugă restul de cremă. Se pune la frigider timp de 30 de minute.
    Decor:
  1. Într-o cratiță se pun la foc mic 100 g smântână dulce, 50 g ciocolată cu lapte 10 g zahăr și se amestecă până devine fluid.
  2. Amestecul se pune peste prăjitură, apoi se dă la frigider timp de 30 de minute.
  3. Dupa răcire prăjitura se taie în bucăți dreptunghiulare sau romb cu un cuțit a cărui lamă a fost introdusă într-un pahar cu apă fierbinte.
  4. Se ornează cu frișcă și fructe.

Tort Paradis

×
Timp de coacere: 35 - 40 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2-3 (preîncălzit)
Se folosește formă de copt cu diametrul de 18 cm
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 160 g Mix pentru pandișpan sau blat de tort
2 ouă
10 ml apă (o lingură)
Pentru umplere și decorare: 200 g fructe proaspete
100 g brânză Ricotta
25 g zahăr
1 Păstaie vanilie Dr. Oetker
200 g frișcă
zahăr pudră

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în forma de copt unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt, apoi se coace pe grătarul din mijloc conform instrucțiunilor de mai sus.
  3. După coacere se lasă să se răcească 20 de minute în formă apoi se scoate pe un platou.
  4. Se curăță fructele, se spală și se taie.
    Pentru cremă:
  1. Într-un castron se încorporează brânza, zahărul și semințele din păstaia de vanilie si frișca preparată.
  2. Se taie blatul răcit în 2 straturi. Se umple cu jumătate din crema ricotta și frișca.
  3. Se adaugă fructele tăiate și se pun peste cremă. Deasupra se pune crema de ricotta rămasă și se pune la frigider.
  4. După răcire se decorează cu fructe și se pudrează cu zahăr pudră.

Prăjitură cu foi

×
Timp de coacere: 10 minute (pentru o foaie de aluat)
Se folosește o formă dreptunghiulară cu dimensiunile 25x35 cm
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 – 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru foi: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru cremă: 500 g brânză Mascarpone
1/2 plic Original pudding cu gust de caramel Dr. Oetker
250 ml lapte
30 g zahăr
Pentru decor: cacao

Mod de preparare

    Pentru foi:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se împarte în trei. Se pune prima parte din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în partea de mijloc a cuptorului. Se procedează la fel cu compoziția pentru celelalte foi.
    Pentru cremă:
  1. Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic.
  2. După răcire, budinca se amestecă cu brânza mascarpone.
  3. Crema obținută se pune între foi. Se unge și foaia de deasupra cu un strat de cremă și se pudrează cu cacao.

Prăjiturele madeleine

×
Timp de coacere: 7 minute
Cuptor electric: 200°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
3 ouă
10 g miere de albine
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
1 plic Finesse coajă de portocale Dr. Oetker
100 g unt cald topit

Mod de preparare

  1. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, mierea, finesse coajă rasă de lămâie, finesse coajă de portocale și untul topit. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen.
  2. Se pune aluatul în frigider timp de 30 de minute.
  3. Se pudrează cu făină o formă de madeleine și cu ajutorul unui posh se umplu alveolele formei până la jumatate. Prăjiturelele vor crește în timpul coacerii.
  4. Se coace timp de 4 minute (în partea de mijloc a cuptorului) la 200°C, apoi se reduce temperatura la 180°C și se coc încă 3 minute.
  5. Se procedează în același mod până se termină tot aluatul .
  6. Prăjiturile se păstrează la tamperatura camerei.

Tort de mere

×
Timp de coacere: 80 - 85 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz:treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Va rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.
Se folosește o formă cu diametrul de 26 cm sau o cratiță cu pereți înalți, de 3L.

Ingrediente

Pentru blat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
30 ml apă
Pentru umplutură: 1 kg mere decojite fără cotoare și semințe (tăiate în patru)
50 g nuci tocate grosier
un vârf de cuțit scorțișoară
2 ouă
250 ml lapte
80 g zahăr
Pentru zahăr ars: 100 g zahăr
Pentru decor 200 g frișcă

Mod de preparare

  1. Într-un vas se amestecă cu telul 2 ouă, 250 ml lapte, 80 g zahăr.
  2. Se ard 100 g zahăr și se tapetează forma de copt cu caramelul obținut. Se pun în formă bucățile de mere, nucile și scorțișoara. Totul se pune la copt 35 de minute până se înmoaie merele, apoi se adaugă compoziția de la pasul 1 și se mai coace încă 20 minute.
  3. Într-un castron se pune mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle și apa. Se amestecă folosind mixerul la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute, până când amestecul este neted și omogen. Se toarnă peste compoziția de mere din cuptor și se mai coace 25 de minute.
  4. După răcire tortul se răstoarnă pe un platou și se îmbracă în frișcă. Se poate decora cu felii de caise uscate și vișine din dulceață scurse de sirop.

Prăjitură cu cremă de ciocolată

×
Timp de coacere: 20 - 25 minute
Cuptor electric: 180°C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 - 3 (preîncălzit)
Vă rugăm să țineți cont și de indicațiile de coacere ale cuptorului dvs.

Ingrediente

Pentru aluat: 1 plic Mix pentru pandișpan sau blat de tort
5 ouă
50 ml apă
30 g Cacao Neagră Dr. Oetker
Pentru cremă și decor: 350 g smântână dulce 35% grăsime
1 baton scorțișoară
250 g ciocolată cu lapte mărunțită
10 g zahăr
fructe proaspete (zmeură, căpșuni, mure, afine, Physalis)

Mod de preparare

    Pentru aluat:
  1. Mixul pentru pandișpan sau blat de tort, ouăle, apa și pudra de cacao se pun într-un vas și se amestecă la viteză mică până se omogenizează compoziția și apoi la viteză mare timp de 5 minute.
  2. Compoziția astfel obținută se pune în tava de copt (30 x 40 cm) unsă și tapetată cu făină sau acoperită cu hârtie de copt și se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc, conform indicațiilor de coacere.
  3. După coacere se mai lasă 20 de minute în tavă, să se răcească.

    Pentru crema:
  1. Într-un vas se pun la fiert 250 g smântănă dulce cu un baton de scorțisoară, apoi se pune un capac peste vas timp de 5 minute.
  2. După cele 5 minute, se pune crema la fiert, se scoate batonul de scorțișoară, se adaugă treptat 200 g ciocolată cu lapte mărunțită și se amestecă până se topește ciocolata. Se acoperă cu folie de plastic. Se lasă la răcit, apoi se pune în frigider 15-20 de minute .
    Asamblare prajitură:
  1. Blatul se taie pe jumătate și se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă.
  2. Se pune cel de-al doilea blat cu fața netedă în sus și se adaugă restul de cremă. Se pune la frigider timp de 30 de minute.
    Decor:
  1. Într-o cratiță se pun la foc mic 100 g smântână dulce, 50 g ciocolată cu lapte 10 g zahăr și se amestecă până devine fluid.
  2. Amestecul se pune peste prăjitură, apoi se dă la frigider timp de 30 de minute.
  3. Dupa răcire prăjitura se taie în bucăți dreptunghiulare sau romb cu un cuțit a cărui lamă a fost introdusă într-un pahar cu apă fierbinte.
  4. Se ornează cu frișcă și fructe.